Omgeving

Sight seeing:

Anna’s B&B is gelegen in de rustige en pittoreske Sint-Annawijk recht tegenover de Sint-Annakerk die bekend staat voor zijn houtsnijdkunst. Vlak om de hoek ligt ook de Jeruzalemkerk. Deze kleine, donkere kerk komt wat luguber over door zijn gebeeldhouwde doodshoofden in het altaar.

Naast de kerk liggen het kantcentrum/museum en het volkskundemuseum dat je terugvoert naar het leven in de jaren 1800. Een korte wandeling leidt tot aan de vesten met de windmolens. Vanop de heuvels met de houten molens heb je bij zonsondergang een prachtig zicht op de stad.

Niet ver daarvandaan kan men ook het Museum ter Potterie en het seminarie met zijn kerk bezoeken langs de Langerei. Nog wat verder langs datzelfde water passeer je de Spinolarei met een mooi zicht op de oude haven. In diezelfde buurt vind je ook de majestueuze barokke St-Walburgakerk.

Resto, café, shopping:

Hoewel Sint-Anna een rustige wijk is, biedt het een uitgebreid gamma aan restaurants en cafés. Op 2 minuten wandelen vinden we enkele van Belgiës toprestaurantsZet’joe, Bistro RefterRock Fort, Pepermolen en Sans Cravate (*Michelin). Een nachtelijke hap vindt u bij MOJO of Cristophe. Heerlijke tapas vindt men bij La Buena Vista, Quatre Vins of Onslow (om de hoek). Houdt u van een losse sfeer, ga dan voor een tafeltje in Bistro Zwart HuisOneL’Estaminet, Lion Belge of De Stoepa.

Een nachtje stappen begint in één van de vele buurtcafés zoals het historische Café Vlissinghe (1515), ’t Gezelleke (poezie-kroeg) en de Kelk. Voor zij die het wat trendier willen raden we BarSalon aan voor kwaliteitscocktails en bubbels, of Bauhaus de ‘internationale’ place to be. In de zomer zijn de terrasjes aan de Predikherenrei ook een topper, bij Punta Est zit je sowieso op 1 van de mooiste terrassen van Brugge, en dat op slechts 2 minuutjes wandelen van Anna’s B&B.

De wijk is niet echt een shoppingwijk maar herbergt toch enkele leuke adresjes zoals het kantcentrum (voor de beste ECHTE Brugse kant) naast de Jeruzalemkerk. Loop ook eens door de Langestraat-Hoogstraat voor de leuke antiek- en boekenwinkeltjes en hippe boetieks.